lauantai 5. huhtikuuta 2014

Valtaleikkiä? Polanski: Venus In Fur ja uusin Fröken Julie

Erinomainen Emmanuelle Seigner nappiroolissa, erinomainen
puvustus, aivan täydellinen kaulapanta,  ja kylmiä väreitä vielä lopputekstien jälkeen. Eilen näkemäni oli kyllä vaikuttava, Vanda oli hieno kunnianosoitis 60-70-luvun tait[t]een kolkolle jumalattarelle Nicolle, sittemmin Blondielle... 
     Ja Thomas-hahmo on mainio, metamorfoosissa aloitetaan Roman Polanskin kaksoisolennosta, ja päädytään Iggy Popin kautta John Caleen... Saako itseltään varastaa, saa toki, muistuttaa kuinka Katkera kuu voi olla...
   Kylläpä minua hellitään, lauantaina otan videovuokraamosta lainahan tuoreimman filmatisoinnin Neiti Juliesta, joka on eräs lemppareistani... Neiti Julie: Juhannus on meillä herttainen ja tragediaan aina johtaen? Aluksi tämä Jean tuntui olevan liian Hubotti ;)
      Ja sunnuntaina Season leffafestarilla näen Polanskin tuoreen tulkinnan Venus in fur; Venus turkiksissa on eräs lempparikirjoistani, myös.. Kirjaplokissani: 
Venus turkiksissa - Leopold von Sacher-Masoch

Kuka oikeasti pitää valtaa käsissään? Kyllä teatterin illuusio on mainio ja maaginen, ja piristävää, kuinka ohjaaja uskaltaa näyttää myös vaimonsa pirun kasvot ;) Venus In Fur Official Movie Traileri:

Valtaleikkiä? Polanski: Venus In Fur ja uusin Fröken Julie:

Linkit: Emmanuelle Seigner 
Venus In Fur IMDb La Vénus à la fourrure (2013)  
 
 käsikirjoitus, näytelmänsä mukaan
Season Film Festival  fb naamakirjassa
Polanskin haastattelu linkissä
Fröken Julie (2013)  IMDb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti