lauantai 27. huhtikuuta 2013

Sivuroolissa Blake Ritson

tämä terävänokkainen nappisilmä on traagisen kiehtova, vangitseva katseen kohde, kalpea poika Blake – juuri elokuvassa Auschwitzin vangit, joka pitäisi kuulua jokaisen leffahyllyyn.
Vastenmielinen mainoskuva Foxin sivulla ja tv-mainoksissa ei houkuttele ollenkaan katsomaan sarjaa, miten ihmisen vois stailata niin väärin, ei ollenkaan anakronisesti, autenttisesti tai edes kiinnostavasti, tai ironisesti, myös casting on mennyt pieleen. Foxin sivuilla alkaa vastenmielinen möly ja huuto, eli ne pitää hiljentää. Hyi. Enpä enää toista kertaa mene Foxin sivulle. Suosittelisin kyseistä kanavaa siirtymään pelkästään mykkäelokuviin. Tv sarjaa Da Vinci's Demons yritin siis katsoa eilen, kun huomasin, että siinä on ihanainen Blake Ritson kiduttajana kreivi R:nä, oikein hienosti puvustus on kyllä onnistunut. Mutta tuo ns. pääosa, Da Vinci. Voi voi. Piinatun pakkomielteisen neron roolin lumoissa olisi ollut hienoa nähdä joku näyttelijä kuten Rafe Spall, Robert Carlyle, Ralp Fiennes tms. Da Vinci's Demons sarjan viralliset sivut: linkissä.
Sivuroolissa Blake Ritson, ja mikseipä pääroolissakin, kuitenkin hänen mielenkiintoisimpia töitään on IMDb:ssä: Auschwitzin vangit ( myynnissä olevan DVD:n suomenkielinen nimi ) eli nimi IMDb:ssä Syytettynä Jumala (TV elokuva, 2008 ) roolissa Idek, Titus (1999)jo mainittu verinen Shakespeare -tulkinta fasismista,  Kahden kerroksen väkeä (2010-2012) jossa oli varsinaista silmäkarkkia, mieskauneutta, The Romantics (TV:n  minisarja, 2011 ) jossa hän oli tietysti Percy Bysshe Shelley, romanttisesti, ja onhan hän näytellyt myös säveltäjää, ja koomisesti: Herrasmiesliiga (TV sarja, 2000 )  Justin Smartin osassa, ja tietysti aina yhtä raikkaissa ja ajankohtaisissa pukudraamoissa,
Jane Austinin uusintaversioissa: Emma ( TV:n  minisarja, 2009 ), Kasvattitytön tarina (TV elokuva, 2007 ) Edmund Bertramin roolissa,
ja IMDb:n videogalleria  

1 kommentti:

  1. Hienoa nähdä että tätä lahjakasta kaunokaista huomioidaan Suomessa asti! Olen itse Blaken faniblogin pitäjä (blake-ritson-love.tumblr.com) ja voin vain sanoa, että mukava huomata muidenkin iskeneen silmänsä häneen :). Ja Auschwitzin vangit on tosiaan yksi vaikuttavimmista elokuvista.

    Da Vinci's Demonsin tulkinta Leonardosta tosiaan on aika erikoinen. Itse tosin odotin sarjaa Blaken ja muiden näyttelijöiden takia jo sen verran ajoissa, että olin varautunut pahempaankin. Loppujen lopuksi Da Vinci itse hukkuu juonikuvioihin ja muiden hahmojen joukkoon, minusta sarja toimii hyvin fantasia/actionsarjana. Oikean Leonardon kanssa päähahmolla on aika vähän yhteistä, mutta tulkinta koko ajasta on omaan silmääni ollut rohkeaa ja raikasta.

    VastaaPoista