maanantai 2. joulukuuta 2013

Valkoinen kääpiö elokuvassa Pohjoisen jäämeren alueella tapahtuu ydinkatastrofi, kaksi kuukautta ensi-illan jälkeen tapahtui Tshernobyl.

Valkoinen kääpiö elokuva oli vähintäänkin ajankohtainen: kaksi kuukautta tämän fiktiivisen elokuvan jälkeen tapahtui Tshernobyl.


" Valkoinen kääpiö: Pohjoisen jäämeren alueella tapahtuu ydinkatastrofi ja kaivosinsinööri Borg joutuu kohtaamaan lopullisen tuhon läheisyyden. "

" Timo Humalojan eksistentialistisella pohdiskeluelokuvalla on tieteiskuvitelman alku: kaivosinsinööri Martin Borgin ollessa Lapissa

rautakaivoksen uumenissa Kuolan niemimaalla ja Jäämerellä tapahtuu ydinräjähdyksiä ja Suomen pohjoisosiin julistetaan hätätila. Kaivostyöntekijät
ja Borg raivaavat tiensä ulos kaivoksesta ja takaisin sivilisaation pariin.

Vuotta myöhemmin Martin Borg sairastuu leukemiaan, ja elokuva kääntyy pohdiskelemaan ihmisyyttä, tunteiden kuolemista ja kuolemaa. Borg uneksii vaaleasta naisesta, joka saattaa olla kuoleman tai elämän symboli, mutta arkitasolla hän joutuu viiltämään kätensä todistaakseen, että hänessä virtaa vielä verta.

Elokuvan lopputeksti avaa otsikon merkityksen: "Valkoiseksi kääpiöksi kutsutaan sammunutta, energiansa loppuun polttanutta, keskikokoista aurinkoa, jonka jäljelle jäänyt massa on tiivistynyt äärimmäisen tiheyden omaavaksi, hitaasti jäätyväksi, maan kokoiseksi taivaankappaleeksi."

Timo Humaloja oli tehnyt ohjauksia Mainos-tv:n Teatterituokioon jo 1970-luvun lopulta lähtien ja Valkoinen kääpiö oli hänen ensimmäinen teatterielokuvansa. Humaloja on luonut pitkän uran televisio- ja radio-ohjaajana. Seuraavaa teatterielokuvaa Laina-aika saatiin odottaa viisitoista vuotta.

Elokuva perustuu Bo Carpelanin aiheeseen. Martin Borgin roolissa nähdään Kari Heiskanen, joka oli noihin aikoihin huippusuosittu television komediasarjoista Velipuolikuu, Mutapainin ystävät ja Tabu.

Lisätietoa ohjelmasta: Valkoinen kääpiö (1986) N: Kari Heiskanen, Lilga Kovanko, Jaana Raski, Esko Salminen. O: Timo Humaloja "

Teeman linkissä
" Ajan hermolla joka tapauksessa oltiin: vain kaksi kuukautta ensi-illan jälkeen

tapahtui Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuus. "

Kansan Uutiset linkissä

Valkoinen kääpiö elokuvassa Pohjoisen jäämeren alueella tapahtuu ydinkatastrofi, kaksi kuukautta ensi-illan jälkeen tapahtui Tshernobyl.


Katso Kraftwerk -kuwani linkissäni - kuvattuna Suvilahdessa, aika industriaalissa.

Tarvitaanko ydinvoimaa sanomaan, että ei ydinvoimaa???
Chernobyl Diaries


 

wikissä

Tsernobyl-kauhuelokuva herättää vastarintaa Yhdysvalloissa ... is linkissä

 

Suosittelen näitä filmejä 2013-hama tulevaisuus: näitä olen katsonut viime päivinä, Bergmanin videokirjastosta tullee nyt teemalla sarja, katson myös kolme filmiä päivässä kuten Bergman, suunnilleen, ja kaksi kauhuelokuvaa päivässä kuten Alice Cooper 80-luvulla: The Dreamers kertoo Bertoluccin muistelemana ja amerikkalaisin ulkopuolisin silmin ( ihastuttava Pitt ) Euroopan hullusta vuodesta 1968, elokuvahulluista ja kauhukakaroista, jotka ovat kuin Cocteaun kiikkerästä kynästä... syyskyysta joulukuun alkuhun olen katsonut valtavasti elokuvia, on ollut Night Visions Maximum Halloween elokuvafestivaalit johtotähtenään uniikki Udo Kier, sekä Rakkautta ja anarkiaa -festivaalit. Mainiota. Olen ostanut edullisia elokuvia 0,50€ alkaen. Hassua kyllä tämä leffalista alkaa 1960-luvun uuden ihmisen unelmoinnista vapaudesta ja seksuaalisesta vallankumouksesta ja päättyy maailmaloppuun á la Lars von Trier, ja destruktiiviseen extreme-matkailuun Tsernobyliin. Ja kotomaiseen leffaan - jota ei löydy täältä ryöstöviljeltynä: Valkoinen kääpiö elokuvassa Pohjoisen jäämeren alueella tapahtuu ydinkatastrofi, kaksi kuukautta ensi-illan jälkeen tapahtui Tshernobyl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti