sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Peltimiehiä: Robocop 2013, Iron Man II, Robocop3. Ja -naisia: Metropolis. Joel Kinnaman

Ostin Metropolis blurayn 1,50€. Tuorein Robocop on Joel Kinnaman, mukavaa! Joel Kinnaman on tullut tutuks mm Tjänare kungen ja Rahalla saa filmeistä, myös amerikkal. sarjoistakin kuten Jälkiä jättämättä (The Killing).

Tjenare kungen (2005) IMDb jossa Kinnamanilla oli täydellinen puvustus poikkeavalle, kiinnostavalle oman tiensä kulkijalle, 80-luvun pojalle huopahattu, valkoinen paita hieman rytyssä, papan liivi, komea kirjoituskone jolla naputtaa runoja, oranssifumiset friistailit (korvalappustereot sveduksi), josta kuuntelee hienoa musiikkia... On rintanapit ja ankh-korut. Ja angst...

Peltimies Robocop 2014 on hienoa nostoa skifielokuvien ja toimintafilmien uuteen Batman -tyyliin, tehdään kestäviä, huisaisevia saagoja, jotka kantavat pitkälle, esittelevät sankareita ja anti-sankareita ja kyseenalaistavat amerikkalaista tapaa joko tuhota itseään järjettömillä aselailla ja -käytöllä, ta sitten puuttua vieraan maan lakeihin ja varsinkin arkipäivään jotta "rauha" pysyisi. Näyttelijäkaarti huimaa: yhteistyössä Elisabeth Bennet ja Sid Vicious/Dracula, Beetlejuice/Batmankin!!

Kinnaman on traaginen peltimies - onko hänellä sydäntä? Kun alkuperäisessä myös upeassa eräässä suosikkiohjaajajani Verhoevenin Robocopissa esitelään mies joka on puoleksi kone, niin tässä päivitetyssä versiossa ei ole kyse plekästään onko Robocop puoleksi inhimillinen, vaan hän on half of a man, puoleksi aviomies, rikkinäinen ihminen, joka ei voi koskaan enää saada perillisiä tai rakastella. Ironista kyllä, huomioin Borgin kampanjan Flirtual reality... Ei sen puoleen, että miesten alushousuja tiiraisin vaan raitiovaunujen kyljet olivat täynnä noita mainoksia. Joskus festivaaleilla ihmettelin miksi nuorten miesten täytyy näyttää alushousujensa merkki joko calvin tai björn.

   
Robocop3 katoin samaan syssyyn, vaikka mukana ei ollut enää ikoninen Paul Weller.

         Sitten oli Iron Man osa kaks vuoro, Mickey Rourke on kyllä vieläkin niin ihana fantasmagoorisella rujolla tavalla..
Mickey Rourken paljasta pintaa näkyy aika niukasti, mutta sähköruoska soi! Peltimiehiä: Robocop 2013, Iron Man s. Ja -naisia: Metropolis
ja toisessa soittolistaEi kommentteja:

Lähetä kommentti