keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Keitä ne on ne sankarit / We can be heroes


Oikeassa elämässä on sankareita: Sini Saarela, Nelson Mandela, Pussy Riot ja Aung San Suu Kyi. Olen katsonut paljon sankari- ja antisankarielokuvia. Johnny Deppin varsinkin! Ei aina tiedä, kumpaa on ;) kuten kyynisissä spaghettiwesterneissä. Maailmanloppu on ollut lähellä, korvilla, zombiet ja virukset hyökkäävät, sähkö loppuu, lopun ratsumiehet rattastavat, kuten sarjassa Sleepy Hollow, vesipula, vesi kultaakin kalliimpaa - kuten träshklassikossa Julma maa, tuossa Adam Antin tähdittämässä dystopiassa... Jopa Esko Männikön näyttelyssä Time Flies luonto lopulta voittaa... Tarvitsemme sankaria, pelastajaa, valittua - kuten Xena ja Hercules sarjoissa edellisen laman aikaan, ja sitä edellisen laman aikaan King Kongia ;)
     Vastahakoinen sankari-pelastaja oli myös hölmössä supersankaritarinassa Green Lantern. Uusi ihana Conan barbaari vuodelta 2011 on makoisa Jason Momoa - ja huvittavaa, kuinka tämä kovin arjalaiseksi kirjoitettu sarjakuvahahmo on tullut lihaksi kovin etnisenä ja huh huh millä tavalla. Kiitämme. 


Huvittavaa kyllä  - seuraava sankari taitaa olla lego-elokuvassa ;) vastahakoinen sankari, oi tuo valittu... Pelastaja. Adam resurrected - kasvaako häntäheikistä kabareehottiksesta aikuinen mies [vain] keskitysleirillä? Mikä on Bent näytelmän päähenkilön kasvu? Mitä se kuristaminen oli? Kuinka pelkurista tulee sankari kuten elokuvassa Sleepy Hollow ja teoksessa Hobitti.  Keitä ne on ne sankarit / We can be heroes: The World´s End, Matrix, Watchmen, 12 Apinaa, Apinoiden planeetta -elokuvat ja sarja, Nälkäpeli, Winter´s Bone, Viikingit, Rautarouva, ding dong the witch is dead, Isän nimeen, Gerry Conlon. Daenerys, Lohikäärmeiden äiti sarjassa Game of Thgrones, Valtaistuinpeli - suuri sankari, on hauskaa myös seurata miten itsekkäästä pottapäästä kuten Jaime Lannister kasvaa ihminen, vai kasvaako... Game of Thronesin tämä kausi on kaikkiaan ollut upeaa näyttelemistä, ja kun Daenerys, oi tuo Lohikäärmeiden äiti on kahden vaiheilla, miten kansa suhtautuu tällaiseen ulkopuoliseen auttamiseen, voidaan olla jo aika lähellä Irakia tai muuta mihin ämerikka puuttuu. Sitten ostin noin eurolla Planet Future -dvd:n, alkup nimi The Lost Future, joka alkaa halvasti - uga uga - tv sarjamaisesti, mutta sisältää Sean Beanin, ja upeat maailman lopun vetimet... Sankari Cate Blanchett: ainakin LOTR, The murder of Veronica Guerin josta tykkäsin paljon, Lady Marian joka ei pelkää sotkea käsiänsä kotomaan multaan aurattaessa... ja Hedda Gabler, vanhan naistenvihaajan näytelmässä oli harvinaisen upeat viktoriaaniset kengät... Charlotte Gray edelsi suurelle yleisölle vintage ja burleski-aaltoa: upeat huulipunat, kampaukset ja puvut, utuinen hehku

The World´s End
Watchmen - Trailer 12 apinaa Daenerys, Mother of Dragons Kaikkien janoisten sankari Juluma maa... The murder of Veronica Guerin - järkyttävä elokuva arjen suuresta sankarista: journalistista joka murhataan, koska hän kertoi totuuden... Nykyisin on internetin ansiosta muitakin totuuden torvia, kuinka suojaassa me ja meidän leaksit ovat?? ja niinkuin länsimainen kauhukirjallisuus alkoi Danten Helvetistä ja päättyi Amerikan Psykon tilaan, josta ei ole ulospääsyä ( NO EXIT ), niin tämäkin maailmalopun soittolista päättyy alkulaskentaan, tai paremminkin loppu-. Mutta tietysti, fetsi kallellaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti