perjantai 1. marraskuuta 2013

Viikon naurettavin uutinen2: Iron Sky kuunatsit il: Suomalaiselokuva kohun keskellä Jenkeissä

il: Suomalaiselokuva kohun keskellä Jenkeissä

Torstai 2.5.2013 klo 16.46 iltalehden linkissä linkissä.

Suomalaistaustaisen tieteiskomedian Netflix-julkaisu suututti Yhdysvaltojen konservatiivipiirit.
Iron Sky on suomalais-saksalais-australialainen tieteiskomedia Kuuhun muuttaneista natseista, jotka palaavat takaisin Maahan.
Iron Sky on suomalais-saksalais-australialainen tieteiskomedia Kuuhun muuttaneista natseista, jotka palaavat takaisin Maahan.
- Meille tämä on ainoastaan hyvä juttu, ohjaaja Timo Vuorensola sanoo.
- Meille tämä on ainoastaan hyvä juttu, ohjaaja Timo Vuorensola sanoo.


Timo Vuorensolan ohjaamassa Iron Sky -parodiassa pilaillaan republikaanipoliitikko Sarah Palinin kustannuksella. Alaskan entisestä kuvernööristä innoituksensa saanut, filmissä esiintyvä Yhdysvaltain presidentti osoittautuu jopa elokuvan kuusta saapuvia natseja omahyväisemmäksi hahmoksi.
Yhdysvaltojen Netflix-palveluun hiljattain lisätty tieteiskomedia sai maan oikeistolaispiirit jaloilleen.
- Kutsuiko Netflix Sarah Palinia natsiksi? konservatiivisivusto Examiner kysyy.
Keskustelu jatkui Twitterissä, jossa moni pahastunut Netflixiä käyttävä Sarah Palinin kannattaja kertoi lakkauttavansa oman Netflix-tilinsä kokonaan.
Parasta mainosta
Ohjaaja Timo Vuorensola ei ole pahastunut elokuvansa aiheuttamasta kohusta.
- Eihän meille paljon parempaa markkinointikampanjaa voi ollakaan, hän sanoo.
- Iron Sky on aika provokatiivinen elokuva. Olen vähän odottanutkin, milloin konservatiivinen jengi herää Jenkeissä, että tällainen elokuva on olemassa.
Vuorensola uskoo, etteivät Netflixin boikottiin laittaneet henkilöt edes halua nähdä elokuvan parodista puolta, vaan ottavat sen tarkoitushakuisen tosissaan.
- Minusta tuntuu, että kyseinen porukka tykkää suuttua vähän kaikesta mahdollisesta. Se, että vedetään herne nenään tällaisen perusteella, kertoo aikamoisesta herkkänahkaisuudesta.

Lisää katsojia
Vuorensola ei usko, että meneillään olevasta debatista tulee koitumaan haittaa Netflixille tai itse elokuvalle.
- Meille tämä on ainoastaan hyvä juttu. Leffa on ollut ulkona jo aika kauan, mutta kohun myötä useampi ihminen saa tietää Iron Skystä ja menee tsekkaamaan sen, hän toteaa.
- Ei tietenkään ole hauskaa, jos joku lopettaa Netflixin meidän takiamme. Väitän kuitenkin, että kohu tuo Netflixille enemmän uusia katsojia kuin ajaa vanhoja käyttäjiä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti