sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Anonymous - kuka mitä mitä, Shakespeare oli huijari?

Ilmainen videovuokraus: Anonymous - mitä, Shakespeare oli huijari???? Mitä kukkua? Onko briteille mikään pyhää, edes Shakespeare? Shakespeare on jatkuvasti huulilla - luin Kleopatraa, ja katsoin eilen Warm Bodies - söpön ja groteskin kauhukomedian, kauniin Roomeo ja Juulia -tarinan. Kuka oli Viljami Säkkiperä? Kirjoittiko hän itse kaikki? Kirjoittiko ollenkaan? Osasiko kirjoittaa? Koulukuntako rustasi tekstit?

Viralliset sivut: anonymous-movie

Anonymous, 2011, IMDb

Edward De Vere, Oxfordin jaarli = Rhys Ifans, jolla on upea silmämeikki! Rhys Ifans on livenä tajuttoman pitkä ja seksikäs ilmestys, näin hänet kirpputorilla, ja filmille en häntä tallentanut vaikka järjestelmäkamerani objéktiivi häneen osuikin kun kirppareilla on niin ahdasta ;) Hänellä on upea kirkuvan punainen keinokarvatakki helvetillisessä tollokomediassa Little Nicky, hädin tuskin peittävät alushousut romanttisessa komediassa Notting Hill, ja iavn upea hippi-riikinkukko kostyymi on elokuvassa Merirosvoradio.
Erityisen inha hän on Nuori Hannibal kauhussa. Muita:
Keskimaan cowboyt (2002), Kaava 51,
Elisabet - Kultainen aikakausi (2007), Harry Potter ja kuoleman varjelukset: osa 1.

Elokuvan prologissa näyttelee Derek Jacobi - mikä on häijyä - muistammehan herran v. 2001 vierailun komediasarjassa Frasier, jaksossa The Show Must Go Off,  jossa näytteli Jackson Hedley-nimistä brittinäyttelijää - joka oli noiden snobiveljesten nuoruuden idoli teatterin lavalta, oi, niin unohtumaton Shakespeare tulkitsija, mutta sittemmin näytellyt vain skifi-sarjoissa... Haa haa.
Derek Jacobi on näytellyt oikeasti ainakin Shakespeare-elokuvissa: Hamlet ( ohjaus Kenneth Branagh, 1996),  Hamlet, Prince of Denmark (TV, 1980), Kuningas Henrik V ( ohjaus Kenneth Branagh, 1989), Othello (1965), King Richard the Second ( TV, 1978)
  ja Much Ado About Nothing (TV, 1967) . Sekä tietysti skifissä kuten Doctor Who... Me muistamme hänet ainakin Gladiaattori elokuvasta,  ja sarjoista borgiat ja Minä, Claudius.


Rhys Ifans: ¨

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti