sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Frankenstein´s Army eilen

Frankenstein´s Army eilen oli rujo, intensiivinen, milteipä pahoinvoivan subjektiivinen ja täynnä hämmästyttäviä hirviöitä. Meripahoinvointi vain auttoi sukeltamaan sisälle tarinaa, osaksi sitä, kun katsoja muuttuu tallentavaksi kameraksi. Todella komeita olioita, joita voisi tutkailla pitkään. Myös kaikki laitteet ja astiat ovat oikealta aikakaudelta, hienoja yksityiskohtia, vihkojen marmorikuvioiset kannet, kerman väriset emalikannut. Hieronymus Boschin muotopuolet sekasikiöt ovat saaneet uusia, ruosteisia jäseniä. Jäljet johtavat todellakin sylttytehtaalle. Steampunkkia, kaasunaamareita, nenän tilalla kairoja, oudon kiehtovaa sadistista muotoilua, kylmää terästä, piikkejä, nahkaa... Onko Kyberpunk tullut takaisin? Ihanaa...

Jos Kunniattomat paskiaiset näyttivät kuinka hakaristit ovat säälittävänä designinä viturallaan, sakarat eivät siis olleet täydellisstä muotista pursotettuja, niin tässä ne ovat oikein muotoiltuja, ei muotopuolia...

Mitä oli Frankensteinin ( roolissa Karel Roden , aiemmin Hellboyssa kalju Rasputin ) motiiveina, häh? Todellako? Miinuksena keston lyhyys. Enemmän naisia olisi voinut olla, mutta kyllä yksikin huikea valkoisen hopea kyber-keskiaikainen nainen / nunna oli veistoksellinen luomus...

Erityisplussana
Richard Raaphorst suuruudenhulluus: Ohjaus. Käsikirjoitus. Tuottaja. Ja tietysti: creature design... Elokuvan krediiteissä oli mainittu herran nimi useamminkin.. Näin täytyykin olla, pitää kaikki ohjat käsisssään, että troikka taatusti laukkoo Hornaan... Omasta visiostaan ei saa tinkiä. Mutta kun itse tekee kaiken, aikaa voi tuhraantua. Mutta onhan se sen arvoista. Alkutekstien rehvakas rai rai jää soimaan pitkään mieleen.


Herran piti tulla paikalle meille esittelemään filmi, mutta kiireitä oli. Sitten piti pitää videoviesti. Suomeksi. Mutta kenties hän katosi Amsterdamin hämyyn...

Frankensteinin perillisenä Karel Roden on karismaattinen, kuten eurooppalainen surullinen mies yleensä. Ensin en pitänyt Hellboyssa hänen lookistaan: kalju Rasputin, kun minulle Rasputin on tumma ja karhun voimakas noidan katseinen pitkätukkainen, takkutukkainen.. . Mukavaa, että Karel Roden on vihdoinkin pääroolissa..

Dead Snow oli tosi pirtsakka, ja vähintäänkin kansallisylpeyttä toi Iron Sky ja War of the Dead filkat - jotka ovat siinä mielessä merkittäviä elokuvia, että tilasin ne yhdessä, tuoreeltaan - minä kun en ostele vasta ilmestyneitä järkyttävän hintaisia filmejä kuin kerran viidessä vuodessa.

Jos täsä menee sekaisin kumpi oli ensin Frankenstein´s Army vai Army of Frankenstein, niin kohta riidelleen kuin Brianin elämä elokuvassa. Tähän olen yrittänyt haalia Richard Raaphorstin Frankenstein´s Army klippejä, suht virallisia. Worst Case Scenario -työnimellä kulki ensin.


IMDb Frankenstein´s Army

Richard Raaphorst youtubessa linkissä
Karel Roden videogalleria IMDBssä linkissä

Night Visions Back to Basics:linkissä Richard Raaphorst:

Hieronymus Bosch " (Jeroen Anthoniszoon van Aken, Jheronimus van Aken, noin 14509. elokuuta 1516) oli renessanssiajan hollantilainen taidemaalari. Bosch tunnetaan mielikuvituksellista helvetin kauhuja kuvaavista maalauksistaan. "  suomenkielinen wikipedia - ei tarvitse mennä muille maille vierahille hakemaan hengenheimolaisiaan... Maallisten ilojen puutarha wikin kuvalinkissä . Tutustu myös taidekeskuksen virtaaliseen panoraamaan:
jheronimusbosch-artcenter  linkissä .  Death and miser kuvalinkki .  Tenptation -- kuvalinkki .


FRANKENSTEIN’S ARMY


Entertainment One * Hollanti / USA 2013 * DCP * 86 min. * K18 * Bio Rex la 13.4. klo 19.15
Ohjaus: Richard Raaphorst * Käsikirjoitus: Chris W. Mitchell, Richard Raaphorst, Miguel Tejada-Flores * Tuotanto: Nate Bolotin, Todd Brown, Nick Jongerius, Daniel Koefoed * Kuvaus: Bart Beekman * Rooleissa: Karel Roden, Alexander Mercury, Joshua Sasse, Luke Newberry, Andrei Zayats, Mark Stevenson, Hon Ping Tang, Cristina Catalina, Robert Gwylim, Jan De Lukovicz.

" Iskevän genreviihteen ammentaminen natsi-Saksan julmuuksista vaatii 2000-luvulla ilmiselvästi eurooppalaista herkkyyttä. Viime vuosien jatkumosta on syytä olla ylpeä: ensin Tommy Wirkolan Dead Snow, sitten Timo Vuorensolan Iron Sky ja vielä Marko Mäkilaakson War of the Dead. Odotettu Frankenstein’s Army tosin osoittaa, ettei aiheen käsittelyssä onnistuvan ohjaajan suonissa ole aivan välttämättä virrattava pohjoismaista verta. Night Visionsilla on suuri kunnia esittää aivan tuoreeltaan hollantilaisen Richard Raaphorstin esikoispitkä, joka sai maailmanensi-iltansa tammikuussa maineikkaalla Rotterdamin festivaalilla.

Eletään toisen maailmansodan viimeisiä hetkiä. Pieni venäläissotilaiden ryhmä on lähetetty Saksaan vapauttamaan vangittuja tovereitaan. Hämmentävät ruumislöydöt johdattavat miehet sivupoluille kolmannen valtakunnan maaseudulla. He päätyvät vanhaan kirkkoon, joka on muutettu jonkinlaiseksi laboratorioksi.

Pian miehillä on vastassaan uuden ajan tohtori Frankensteinin (Karel Roden, Hellboy) uskomaton zombie-hirviöarmeija. Biomekaanisten luomusten rakenne ja ominaisuudet osoittavat kerrassaan poikkeksellista luomisvoimaa – ja täysin ennennäkemätöntä sitkeyttä. Hurmehanat aukeavat – eikä irtojäsenissä säästellä.

Worst Case Scenario -työnimeä aiemmin totellut Frankenstein’s Army sai kehittelyvaiheessaan palkintoja jo huikeilla trailereillaan. Tuolloinkin asian ytimessä olivat komeasti käsityönä toteutetut natsihirviöt. Ne ovat monitaituri Raaphorstin, myös Brian Yuznan elokuvissa Faust, Beyond Re-Animator ja Dagon hirviösuunnittelukokemusta kartuttaneen tekijän timanttisin vahvuus. Nämä ällistyttävän kekseliäät luomukset on nähtävä omin silmin.

" Night Visions siivulta.
Richard Raaphorst Special Ryan gets stitches Army of Frankensteins (2013) - Official Teaser Trailer Behind the Film - De Inspiratie voor Frankenstein's Army Frankenstein's Army : second teaser trailer. Frankenstein's Army - Teaser 1 Hellboy (2004) - trailer Rasputin- Turisas Porsche Design - The Battle - Karel Roden and Billy Zane Worst Case Scenario Trailer 1. WORST CASE SCENARIO Trailer 2 Blue.VOBEi kommentteja:

Lähetä kommentti